Harms Webdesign

Aankoopmakelaar Ben Janssen

Harm Winnemuller

Harm Winnemuller

Web developer en designer

De nieuwe website

Bekijk de nieuwe website >

De website van de makelaar was maar liefst 18 jaar oud, een echte klassieker. Op de Wayback Machine (een archief van het volledige internet) is te zien dat de website stamt uit 26 september 2002. Het was een hele eer om hier een passende opvolger voor te bouwen.

Oud vs. Nieuw

De oude website

Lettertypes

Zoals te zien is op bovenstaande afbeelding werd er gebruik gemaakt van een standaard 'Word-achtig' lettertype. Dit komt waarschijnlijk doordat het aanbod aan lettertypes in die tijd erg beperkt was. tegenwoordig zijn er zeer uitgebreide, vrij te gebruiken bibliotheken beschikbaar voor lettertypes. Het juiste lettertype kan enorm veel schelen voor de uitstralig van een website.

Voor de nieuwe website heb ik gekozen voor een rustig, goed te lezen lettertype, met een zakelijke uitstraling. Dit past bij de merk-identiteit die de makelaar uit wilt dragen.

Structuur

Op de oude website werd direct de visie weergeven, zonder een introductie of andere 'aandachtstrekker'. De visie is zeker belangrijk om de expertise aan te tonen. Wanneer bezoekers echter geconfronteerd worden met een lap inhoudelijke tekst, zullen velen al snel afhaken.

Om dit op te lossen hebben we de teksten voor de nieuwe website duidelijke gestructureerd;

  1. Introductie, wie is de makelaar en waarom is hij de juiste persoon om uw huis aan te kopen?

  1. De visie op de woningmarkt, hier wordt de expertise van de makelaar duidelijk gemaakt.

  1. Welke dienst levert de makelaar? 4 duidelijke stappen, met herkenbare, bijpassende icoontjes.

  1. De tarieven, wat kost het als de bezoeker in zee gaat met de makelaar?

  1. Een aantal recensies van eerdere, tevreden klanten.

  1. het contactformulier, alles is duidelijk. Nu kan de bezoeker contact opnemen.

Responsive

Responsive, wat? Met Responsive (reagerend) wordt bedoeld dat de website reageert op het apparaat waarop hij wordt bezocht. Niet alleen moet alles 'passen', ook moeten er soms delen van de website weggelaten worden, om de gebruikerservaring te verbeteren.

De oude website was nog niet Responsive, wat betekende dat de tekst op een telefoon haast onleesbaar was. De nieuwe website is volledig responsive en goed te bekijken op een kleine iPhone 5 tot een computer met een scherm zo groot als je tv.

De website op een telefoon:

De website op een tablet:

De website op een computer:

In combinatie met zaken als het opfrissen van de kleuren en het logo heeft Aankoopmakelaar Ben Janssen een mooie renovatie ondergaan, met een nieuwe, duurzame website als resultaat. Om nog vele jaren van te genieten! Bekijk de nieuwe website hier >

Ben, Bedankt en geniet van je nieuwe website!

Harm


Wat doet Harm precies? > Bekijk alle Projecten > Bekijk alle Blogs > Ga naar Home >

Harm maakt goede overzichtelijke en gebruiksvriendelijke websites met een professionele aanpak.

- Pieter Loeffen, IJssalon Loeff

Harm heeft mij prima geholpen met mijn nieuwe website. Hij is creatief en denkt goed mee met de opdrachtgever. Afspraken komt hij snel na. Ik kan hem zeker aanbevelen.

- Ben Janssen, Aankoopmakelaar